Bemutatkozás

A nevem Paulovkin András és a darázsmester.hu tulajdonosaként és szakmai vezetőjeként köszöntöm a honlapomon.

2001 óta foglalkozom járványüggyel, ezen belül jellemzően kórházhigiéniával és egészségügyi kártevőkkel; főállásban jelenleg is a Semmelweis Egyetemen dolgozom a Kórházhigiénés Osztály Fertőtlenítő Állomásának vezetőjeként.

Rovarokkal foglalkozó biológusként (“entomológusként”) és szakképzett méhészként egyaránt fontosnak tartom az élővilág e különleges csoportját, amit az előadásaimon és az ismeretterjesztő írásaimban is igyekszem hangsúlyozni. A hártyásszárnyú rovarok közé tartozó darazsak egyes képviselői (az úgynevezett redősszárnyú darazsak) ugyanakkor mint egészségügyi kártevők számos esetben okoznak olyan problémát, amit csak szakember segítségével lehet megoldani. Az elmúlt közel egy évtizedben több száz családnak, intézménynek és vállalkozásnak segítettem olyan helyzetekben, amikor a társas életmódú darazsakkal való együtt élés már túlmutatott az amúgy hétköznapinak számító konfliktusokon. Tagadhatatlan tény, hogy az élővilág rendszerében ezeknek a rovaroknak is megvan a maga helye és szerepe, ugyanakkor például egy óvoda udvarán vagy a hálószoba álmennyezete fölött kiépülő, működő darázsfészek érintetlenül hagyva a hozzá tartozó akár több ezer darázzsal komoly egészségügyi kockázatot jelent. A társas darazsak családjait azonban nem lehet hatékonyan és károkozás nélkül átköltöztetni, emiatt állhat elő az a helyzet, amikor a darázskolónia elpusztítása az egyetlen észszerű döntés.

A hártyásszárnyú rovarok; a méhek, a darazsak és a hangyák lenyűgöző életéről szívesen mesélek, amikor csak tehetem. Nagy örömmel vállalok előadást óvodák, iskolák részére, valamint ismeretterjesztő táborok és egyéb rendezvények keretében.

Gödi Mézfesztivál

MEGE szakmai konferencia

Rendszeresen publikálok nyomtatott és online fórumokon, így találkozhatnak az írásaimmal többek között az Élet és Tudományban és az Interpress Magazinban is (ezek egy része ma már az interneten is elérhető). Publikációs listám itt megtekinthető.

Az Élet és Tudományban megjelenő darazsakról szóló írásomat Ide kattintva olvashatja el.

A média részéről feltett szakmai kérdésekre is szívesen válaszolok.

Fittikém és én a Délutáni Road Show műsorában

Fuchs Ricsi és én a TV2 reggeli Mokkájában

Csehi András és én, szintén TV2: Mokka

Készséggel állok rendelkezésükre az alább felsorolt területeken is:

  • fertőtlenítés és sterilizálás
  • infekciókontroll
  • HACCP
  • közegészségügyi kártevők elleni védekezés (például ágyi poloskairtás, csótányirtás, darázsirtás, hangyairtás, egérirtás és patkányirtás)
  • műtárgyvédelem

Keressenek bizalommal vagy írjanak nekem üzenetet!

Tisztelettel,

Paulovkin András

Ajánlott oldalak:

www.agyipoloskairtas.hu

AJÁNLATKÉRÉS

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal! Segítünk!