Darazsak elleni védelem

Az emberek lakókörnyezetében és otthonában a leggyakrabban a társas darazsak okoznak kellemetlenségeket. Az ellenük való védekezés két legfontosabb módját a darázsfészek kiépülésének megakadályozása (a “megelőzés”), valamint a kiépült darázsfészek irtószeres kezelése (a “darázsirtás”) jelenti.

MEGELŐZÉS

A megelőzés az épület műszaki hiányosságainak kijavítását, kora tavasszal az áttelelő darázskirálynők darázscsapdákkal történő elfogását illetve irtószerek segítségével történő elpusztítását jelenti.

A megelőzés egyik leghatékonyabb módja a társas darazsak áltak kedvelt fészekhelyek fizikai zárása. A darazsak fészkeivel leggyakrabban

  • a tetőcserepek alatt,
  • a ház illetve a tető szigetelésében,
  • az ereszdeszkák mögött,
  • villanyóraszekrényekben,
  • dilatációs hézagokban és
  • egyéb szerkezeti elemek mögötti, nehezen hozzáférhető helyeken találkozhatunk.

Ezek egy részének mechanikus zárásával, tömítésével megakadályozható, hogy az áttelelő “darázskirálynők” beköltözzenek és fészket építsenek az otthonunkba. Az épület ilyen jellegű műszaki hiányosságainak kijavítására egy helyszíni felmérést követően tudunk önnek árajánlatot adni.

A megelőzés másik módját tavasszal, a téli álmukból ébredő nőstény egyedek (a leendő “királynők”) darázscsapdákkal történő elfogása jelenti. A darazsak csapdázása történhet elektromos és csalétket tartalmazó mechanikus csapdák alkalmazásával, melynek kiválasztásában és telepítésében is készséggel állunk rendelkezésére. Kérje ingyenes katalógusunkat vagy helyszíni felméréssel egybekötött termékbemutatónkat!

A társas darazsak minden évben tavasszal új fészek építésébe kezdenek. Amennyiben időben megtörténik a jellemző fészekhelyek irtószeres kezelése, a királynő még azelőtt elpusztítható, mielőtt a fészek kiépülne. Tekintve, hogy az esetleges fészekhelyek elhelyezkedése és száma épületenként nagy eltéréseket mutathat, a preventív irtószeres kezelésre egy helyszíni felmérést követően tudunk önnek árajánlatot adni.

DARÁZSIRTÁS GARANCIÁVAL

A társas darazsak irtásának leghatékonyabb módja a darázsfészek célzott irtószeres kezelése. Ehhez szükséges a darázsfészek pontos elhelyezkedésének ismerete. A darázsfészek elhelyezkedése ott a legvalószínűbb, ahol jellemzően jóval gyakrabban látni nagy mennyiségben darazsakat. Rejtett fészkek esetében az úgynevezett röpnyílások lehetnek árulkodóak, ahol a darazsak jól láthatóan ki-be mászkálnak. Amennyiben nem ismert vagy nem biztos a fészek elhelyezkedése, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére ezek felkutatásában egy helyszíni felmérés keretében.

A rejtett darázsfészkek kezelése a legtöbb esetben bontás nélkül is megoldható. Ilyenkor nagynyomású porozógéppel történik a munkavégzés. A megközelítőleg 3 bar üzemi nyomású berendezés a rovarirtó port a röpnyíláson keresztül egészen a fészek belsejéig juttatja, ezáltal pusztítva el a fészekben tartozkodó darazsakat. A bejuttatott irtószer hosszú hatástartósságú, így a később visszatérő illetve a bábból kikelő egyedeket is hatékonyan elpusztítja. A lekezelt fészek fizikai eltávolítása teljesen szükségtelen; a fészek alapanyagát adó darázspapír rövid időn belül magától elbomlik.

Az általunk elvégzett darázsirtásra 6 hónap garanciát vállalunk!

A garanciális igény kizárólag a lekezelt helyen talált működő darázsfészkek esetében érvényesíthető. (Például amennyiben munkatársunk az ereszdeszka mögötti darázsfészket kezelte, garanciális igényt nem érvényesíthet a tetőcserepek alatti darázsfészek esetében. Ezek kezelése nem minősül garanciális munkának, ennek megfelelően térítésköteles.)

Amennyiben felkeltettük érdeklődését valamely szolgáltatásunk iránt vagy kérdése van, hívjon minket bizalommal a +36 30 797 6466 mobilszámon vagy írjon nekünk üzenetet!

AJÁNLATKÉRÉS

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal! Segítünk!